Orebić – općenito

Zov dobrih vjetrova

Orebić leži na JZ poluotoka Pelješca, ispod brda Sv. Ilije, s pogledom na grad Korčulu od koje ga dijeli 15 min. vožnje brodom. Ime je dobio po obitelji pomorskih kapetana Orebić koji su ovdje obnovili kaštel 1586

Orebić je oduvijek bio okrenut moru i dobrim vjetrovima. Nekada iščekujući brodove koji su trubama pozdravljali mještane, a danas putnike na odmoru. Od Dubrovnika ga dijeli tek 112 km pa je izvrsno odredište za one koji žele posjetiti Dubrovnik, a skloni su mirnijim mjestima.

Poluotok Pelješac 2. je po veličini hrvatski poluotok. Nakon Orebića, najveća su mjesta Ston, Trpanj i Janjina. Ston su proslavile zidine, najstarija solana u Europi i najbolje kamenice.

Pelješac će zavoljeti gurmani zbog odličnih školjki i božanstvenih kapi dingača i postupa. U njemu će uživati planinari i brdski biciklisti. No, istinski će ga obožavati svi ovisnici o vjetru. U kanalu između Pelješca i Korčule ljubitelji paraglidinga, daskaši i jedriličari pronašli su idealne uvjete za ples s maestralom čiji ih zov ovdje vraća svake godine.