• OrebicHotelsHomePageBanner_1.jpg
  • Hotel BellevueBanner_1.jpg
  • DepadanseBellevueBanner_1.jpg
  • HotelOrsanBanner_4.jpg
  • VilleBellevueBanner_1.jpg

Pelješka vina

Plavac mali – užitak veliki

Priču o plavcu malom s osunčanih strmih padina Dingača i Postupa na južnoj strani Pelješca nemoguće je zamisliti bez vrijednih ruku i strasti peljeških vinara.

Tradicija i sorta plavac mali iznjedrili su dingač – prvo hrvatsko vino zaštićeno zakonom (1961.) i ambasadora crnih vina Hrvatske u svijetu. Idealni uvjeti na području Dingača i ručni rad vinogradara i vinara proizveli su kapljice svete tekućine, rubinsko crvene boje, harmonične punoće okusa. Vino koje je nekada bilo ukras na stolu bečkih i praških dvorova, danas osvaja medalje na najvećim sajmovima vina u svijetu.

Njegov mlađi brat Postup, proizvod iste autohtone sorte plavac mali, drugo je po redu zaštićeno hrvatsko vino (1967.). S kamenitih padina Postupa nedaleko od Dingača stoji uz bok najboljim crnim vinima regije. Tamne je rubinske boje, punog i skladnog okusa, s notom trpkosti. 

Posjetite turističku cestu "Pelješac - vinsko carstvo"

Upoznajte blaga ruralne ponude dubrovačke regije. Doživite prostor u kojem caruje plavac mali na turističkoj cesti „Pelješac vinsko carstvo‟. Družite se u vinarijama i kušaonicama. Kušajte Dingač i Postup, djevičanska maslinova ulja i lokalna jela u agroturizmima i restoranima. Upoznajte stonske školjkare. Kupajte se na skrivenim plažama s mirisima ljekovitih biljaka. Divite se vizurama iz spektakularnih peljeških vinograda.

Osjetite plavac mali svim čulima!